понеделник, 21 ноември 2011 г.

Витамин С и Цинк - хранителни източници

Хранителни източници на Витамин С и Цинк

   Цинк се съдържа в разнообразие от храни, включително и пълнозърнести храни, риба, херинга, стриди, месо, черен дроб, мляко и някои зърнените закуски. Добри хранителни източници на витамин С включват портокали, ананас, грейпфрут, пъпеш, броколи, спанак, домати и зелени чушки. Предупреждение При някои хора, добавките Витамин С могат да предизвикат нежелани реакции, включително киселини в стомаха, главоболие и коремни спазми. Чести нежелани реакции на цинк включват метален вкус в устата, гадене и стомашно разстройство. Високи дози цинк може да доведат до виене на свят, сънливост и главоболие.

Няма коментари:

Публикуване на коментар