събота, 8 юни 2013 г.

Ленено масло ефекти

Омега-3 са важен фактор за поддържането на косата здрава и блестяща. Един от основните симптоми на недостиг на омега-3, е именно сухата коса. Може да отнеме до няколко седмици на употреба, преди да забележите резултатите от приема на ленено масло за вашата коса. Проучванията показват, че лененото масло понижава холестерола и предпазва от стенокардия или болки в гърдите, както и от високо кръвно налягане. ALA в лененото масло е омега-3 мастна киселина, която понижава триглицеридите в кръвта, както и нивата на холестерола. Това е възможно, заради способността на тази мастна киселина да поддържа здравето на кръвоносната система.

Лененото масло съдържа линолова киселина, един от най-полезните омега-6 мастни киселини. Вашето тяло не може да произвежда омега-6 мастни киселини, така че трябва да си ги набавяте чрез храната или хранителните добавки.

Омега-6 мастните киселини са необходими за поддържане на функционирането на мозъка, стимулират растежа на кожата, поддържат репродуктивната система, както и здравето на костите, и регулират метаболизма. Омега-6 мастните киселини в лененото масло, може да помогне за лечение на на хипертония, ревматоиден артрит, предменструален синдром и менопауза.

Настъпва цялостно подобрение, възвръщане на блясъка, еластичността и здравината на косъма.Лененото масло, благодарение на тези компоненти, помага за намаляване на възпалението, свързано с акне, суха и раздразнена кожа.Ленено масло – незаменими мастни киселини полезни за сърцето, кожата и косата, нервите, очите, анти-раково средство. Лененото масло ( Flax Oil ) е богато на Омега 6 и Омега 3 мастни киселини

http://www.fitneshrani.com/category/hranitelni-dobavki/mastni-kiselini/leneno-maslo-mastni-kiselini/

Няма коментари:

Публикуване на коментар