сряда, 14 март 2012 г.

Яйчен протеин

Яйчен протеин

 Яйчният протеин е висококачествен протеин. В действителност, един яйчен протеин осигурява почти 100% от всички аминокиселини, необходими на организма и за поддръжка на мускулите.Възрастните хора и застаряващата част на населението трябва също да се възползват от високото качество на яйчния протеин. Протеини в яйцата може да ви накара да се почувствате сити по-дълго време.

Яйцата имат по-висок индекс на засищане от хляба и зърнените храни, така че яденето на яйца може да намали потреблението на калории при последващи ястия. Едно изследване, публикувано през февруари 2010 г. на „Хранителни изследвания“ разкри, че лицата, които ядат яйчно базирани ястия имат по-ниски нива на инсулин, глюкоза и грелин, в сравнение с индивиди, които консумират повече тестени храни. Субектите, които консумират яйца са били по-малко гладни три часа по-късно. Протеините се състоят от аминокиселини, а различните комбинации от 20 вида аминокиселини води до наличието на хиляди различни протеини. Докато вашите клетки може да синтезират някои аминокиселини в тялото си, други аминокиселини, наречени незаменими, трябва да дойдат от вашата диета. Яйцата представляват източник на пълноценен протеин и съдържат всички незаменими аминокиселини

Няма коментари:

Публикуване на коментар