понеделник, 27 май 2013 г.

Течен Л-Карнитин

Течния л-карнитин съдейства за повишаване на мускулната маса, намалява умората, помага при мускулното възстановяване и подобрява функцията на черния дроб. В допълнение към тези важни за спортистите свойства, добавките с течен л-карнитин могат да облекчат някои бъбречни заболявания, мъжкия стерилитет, и хиперфункцията на щитовидната жлеза. Л-карнитин има една важна роля в човешкото тяло – да се свързва с мастните клетки и да ги транспортира до митохондриите на клетките, където мастните клетки се използват като гориво.

Тъй като течен л-карнитин се усвоява напълно, и действието му в това отношение е бързо и ефективно. Течния л-карнитин се приема най – вече от спортисти, и от хора които искат да намалят телесното си тегло. Л-карнитина може да насърчи загубата на тегло чрез увеличаване на мускулната маса. Повишаването на мускулната маса води до засилване на метаболизма, а това означава че ще изгаряте много повече калории. В допълнение, течния л-карнитин може да намали подкожните мазнини и самите мастни депа.

Той лесно извежда мазнините от депата, “предавайки ги“ на митохондриите, където от тях се получава енергия – за по – интензивни тренировки, повече сила и издържливост. Течния л-карнитин може да увеличи ефективността на тренировките, като Ви дава възможност да тренирате с по-висока интензивност, а по този начин да изгаряте повече калории и да намалявате телесното си тегло.

Течния л-карнитин улеснява окислението на пирувата, страничен продукт на въглехидратната обмяна. В тази връзка, течния л-карнитин може да е чудесно помощно средство за изгаряне на мазнини, особено на бодибилдъри и културисти, които искат да намалят мазнините и да изградят чиста мускулна маса. Повечето спортисти приемат течния л-карнитин преди тренировка, за да получат повече енергия и да изгорят повече мазнини.

Няма коментари:

Публикуване на коментар