сряда, 1 февруари 2012 г.

Защо Спирулина е полезна за Вас ?

Защо Спирулина е полезна за Вас ?

 Спирулината е водорасло, което се продава под формата на сух прах, таблетки и капсули. Спирулината се използва в алтернативната медицина за лечение на редица условия, но няма медицински доказателства, че тя наистина дейсвта. Спирулината не изглежда да си взаимодейства с всички лекарства с рецепта. Въпреки това, вие трябва да говорите с Вашия лекар преди да започнете да приемате спирулина, ако приемате лекарства за подтискане на имунната система, като циклоспорин (Neoral) или лефлуномид (Arava).

 Имунна подкрепа

 Една от основните ползи от спирулината е, че тя подобрява имунната система чрез увеличаване на производството на антителата.Тъй като тялото става по-силно, тя може да бъде в състояние да се бори със сериозни медицински проблеми, като инфекции или дори рак, но няма изследвания в подкрепа на тази теория. Въпреки, че проучванията в епруветка показват обещаващи резултати при използването на спирулината за лечение на грип и херпес, това не означава, че резултатите ще бъдат същите, когато се прилага в реалния живот при хора.

 Високо хранително съдържание

 Спирулината съдържа редица на хранителни вещества, някои от които са трудно за намиране в растителния свят. Спирулината е с високо съдържание на желязо, Б12 и магнезий. Също така съдържа следи от други минерали, както и повечето витамини. Спирулината е богат източник на гама-линоленова киселина (GLA), хранителни вещества като протеини, които могат да се открият в майчиното мляко. GLA може да подобри имунната система и е добър източник на хранителни вещества.

 Подобрява храносмилателната система

 Спирулината може да помогне да засилите присъствието на пробиотиците в чревния тракт, особено след като са били засегнати от един цикъл от антибиотици. Водораслите могат също да осигурят защита срещу увреждане на черния дроб, въпреки че не съществуват много изследвания, за да потвърждят тази теория. Спирулината също се намира на пазара като помощно средство за подобряване на усвояването на храната в стомаха и червата.
Кликнете на снимката за да купите Спирулина


 Може да помогне за детоксикацията на организма

 През 1993 г. учени от Изследователския институт по радиационна медицина в Минск, Беларус, изучава ефекта от спирулината върху децата, които са били изложени на радиация по време на аварията в Чернобил. Децата са били лекувани с 5 гр. спирулина на ден. След 20 дни, нивото на радиоактивност в урината е намален с 50%. Това може да поддържа убеждението, че спирулината е мощен детоксикант. Защитниците вярват, че спирулина може да се използва за почистване на тялото от всичко – от метали до наркотици.

Няма коментари:

Публикуване на коментар