четвъртък, 1 декември 2011 г.

Калций пируват

Калций пируват е естествена субстанция в телата ни, който допринася за обмяната на веществата и храносмилането на въглехидратите. Нестабилна форма на това вещество, известно като пируват киселина, се стабилизира чрез добавянето на натриев или калциев. Калций пируват е съединение, което започва цикъл на Кребс, чрез който нашите тела произвеждат енергия по време на аеробно дишане. Аеробно дишане е това, което се случва в присъствието на кислород, по време на упражнения, като бягане и джогинг. Естествени източници на калций пируват включват ябълки, сирене, тъмна бира и червено вино. Много изследвания твърдят, че пируват калций може да помогне с тегло и / или загуба на мазнини. На теория, тъй като това е суровина за клетъчното дишане,при приемането на допълнителен калциев пируват, трябва да се увеличи количеството на изхабена енергия, което да допринесе за повече изгаряне на мазнините.

Няма коментари:

Публикуване на коментар