сряда, 25 януари 2012 г.

Ехинацея

В Германия Ехинацея е одобрена за лечение на настинки, инфекции на горните дихателни пътища, инфекции на пикочните пътища, и бавно изцеление на раните. Въпреки това, лечението е в ограничен период до 8 седмици. В Съединените щати употребата му се счита за безопасна, ако се следват предписанията от лекаря. Ехинацеята първоначално се използва за медицински цели от американските индианци.

Тази билка съдържа различни съединения, включително полизахариди, масла и антиоксиданти, известни като флавоноиди. И двата корена и горната част на растението са вещества, които могат да играят роля в имунитета, въпреки че горната част на растението се смята за по-ефективна. Билкарите често препоръчват ехинацеяа като добавка за стимулиране на имунната система и помагат на организма срещу инфекциите.

 Няколко билки принадлежат към семейството на ехинацеята, но три от тях – палида, пурпуреа и ангустифолия, обикновено се използват за медицински цели. Ехинацеевите билки са били изследвани като антибактериални, антивирусни и противогъбични, както и за анти-възпалителни и имунно-стимулиращи, с много положителни резултати. Ехинацеята може да помогне при лечението и предотвратяване на инфекции от херпесните вируси

Няма коментари:

Публикуване на коментар