четвъртък, 19 януари 2012 г.

Пчелен прашец

Ползи от пчелен прашец

Може би най-известната полза от пчелния прашец е, че действа като енергиен бустер. Витамин Б комплекс, на който пчелният прашец е богат, участва основно в окислението и производството на енергия в митохондриите на клетките. Въглехидратите и мастните киселини са необходими за производство на енергия, тъй като те осигуряват по-малки молекули за да се окисляват.

Аминокиселините, градивните елементи на протеини, дават възможност на мускулната маса да расте и да се поддържа. Консумирането на пчелен прашец може да намали чувствителността към някои индивиди срещу алергенните полени във въздуха.

 С приемането на частиците алерген в пчелния прашец, в продължение на седмици или месеци, може да намалите чувствителността на тялото си срещу своите алергични ефекти. Това може да бъде по-ефективно, ако кошера съществува в рамките на няколко мили от дома, защото пчелите изминават около две мили на пътуване за събиране на цветен прашец. Местният пчелен прашец е по-вероятно да съдържа следи от цветен прашец, който предизвиква алергиите ви. Пчелният прашец може да намали сенната хрема, но все пак съществува риск от тежка алергична реакция.

Няма коментари:

Публикуване на коментар