понеделник, 17 октомври 2011 г.

Какво е колаген?

 Колагенът естествено се състои от 15% глюкозамин и 15 % хондроитин сулфат  – две вещества, известни с техните полезни противовъзпалителни свойства. Колаген не може да си набавим чрез храната, нашето тяло трябва да го създаде само.

Колаген е основният изграждащ елемент  на тялото ви. Той е необходим за създаването на кожа, мускули, кости и хрущяли. В един момент, обикновено в края на двадесетте години, тялото ви вече няма да  произвежда колаген, необходим за поддръжката, и се наблюдава бавен и стабилен спад в производството му. Чрез приемането на колаген като хранителна добавка – ние променяме това.

Колагенът може да намали окислителното увреждане на ставите и да се стимулира намаляване на болката, чувствителността и подуването. Колаген също така естествено  стабилизира имунната система на организма и спомага за неутрализиране на производството на необичайни молекулярни структури, за които се знае, че са едни от основните причини на ставни болки  и скованост, особено при пациенти с ревматоиден артрит.

Няма коментари:

Публикуване на коментар