петък, 11 май 2012 г.

Пазаруване на хранителна добавка червена боровинка

Червена боровинка е вечнозелен храст, който често се отглежда в киселите почви на Нова Англия, САЩ, която произвежда много ярко червени плодове. Червените боровинки са най-известени като кулинарен продукт. Тези хранително-гъсти боровинки са пълни с мощни антиоксиданти, включително витамин С, флавоноиди, танини, основно проантоцианиди, чиято роля е да пречи на Е-коли да се прикрепя към епителните клетки на лигавицата на пикочния мехур, като по този начин подпомага лечението на инфекции на пикочните пътища. Исторически известни за лечение на различни проблеми, като рани, пикочните пътища, диария, диабет и стомашни заболявания, червените боровинки се изследват и се използват, за борба с инфекции на пикочните пътища, най-често при жените

. Други изследвания са показват, че червените боровинки се използват и за предотвратяване на бъбречни камъни, образувани от калциев оксалат, като същевременно намалява "лошия холестерол" или LDL, като по този начин намаляване шанса за развитие на атеросклероза и коронарна болест на сърцето. Повечето инфекции на пикочните пътища са инфекции на пикочния мехур, които не са сериозни, ако се лекуват веднага, преди те да могат да се разпространят до бъбреците. Жените са склонни да имат повече инфекции на пикочния мехур в сравнение с мъжете, поради малката дължина на уретрата, микробите могат лесно да достигнат пикочния мехур. Тези микроби живеят в дебелото черво и се намират в нашите изпражнения. Ако те са вътре в пикочния канал, а след това пътуват лесно до пикочния мехур и бъбреците, настъпва инфекция.

Шансът за инфекции се увеличава, ако има някакъв проблем, който блокира отделянето на урина от пикочния мехур. Вие може да имате инфекция, ако се появи някои от тези симптоми: болка или парене при уриниране, гадене, повръщане, втрисане, мътна или лошо миришеща урина, подут корем или често уриниране. Консултирайте се с Вашия лекар, тъй като той ще поиска проба на урината. Какво да търсите Добавката от червени боровинки е на разположение под формата на капсули и таблетки, като концентриран екстракт, концентрирани течности, сиропи, тинктури, сокове и неподсладени, непреработени сокове. Капсулите се приемат през устата, от два до три пъти на ден, 300-500 мг; 2 чаши сок на ден и от 3 до 5 мл три пъти дневно за тинктура. За диабетици, има сокове от червена боровинка без съдържание на захар. Вашият лекар може да комбинира тези добавки с други дневни препоръки, включително избягване на задържане на урината прекалено дълго, вместо изпразване на пикочния мехур, когато е необходимо, също така и да пиете много вода и други течности дневно, за да изхвърляте бактериите от пикочните пътища.

Въпреки, че ние винаги търсим магическите хапчета, които лекуват всички заболявания, по-голямата част на изследването на червени боровинки е проведена в малки групи, като се използват търговски напитки от червена боровинка, несушени боровинки на прах, без убедителни резултати, че те могат да лекуват инфекции на пикочните пътища. Пиенето на прекалено големи количества сок, може да доведе до стомашно-чревно разстройство, като дразнене или диария. Тинктурите съдържат до 45% алкохол, така че потребителите с история на злоупотреба с алкохол или чернодробно заболяване трябва да бъдат предупредени. Червените боровинки могат да взаимодействат отрицателно с антикоагуланти, като варфарин (Coumadin), говорете с Вашия лекар преди да използвате добавките от червени боровинки, за да се предотврати инфекция на пикочните пътища.

Няма коментари:

Публикуване на коментар